Binnen 6 weken uw droomauto
20 jaar ervaring
Volledig ontzorgd van A tot Z
Oplossing op maat

Een Amerikaanse elektrische auto kopen? Dit zijn de populairste EV’s uit de VS

Please enable the breadcrumb option to use this shortcode!

amerikaanse elektrische auto

De populariteit van elektrische auto’s, ook wel EV’s genoemd, neemt wereldwijd gestaag toe. Al dan niet aangewakkerd door maatregelen vanuit overheden met gunstige subsidies en regelgeving. Nederland loopt samen met landen als Zweden en Noorwegen voorop als het gaat om stimuli vanuit de overheid. Dat is dan ook duidelijk terug te zien in het percentage EV’s in de auto-verkoopcijfers in deze landen.

De populariteit van de elektrische auto in Amerika

Amerika is natuurlijk van oorsprong een conservatief land met echte petrolheads. Er is dus heel wat overtuigingskracht en doorzettingsvermogen voor nodig om de gemiddelde Amerikaan de overstap te laten maken naar een auto met een elektrische aandrijving. Over het algemeen geldt hier namelijk hoe groter, hoe beter. En dan gaat het ook om de motorinhoud en de daarbij horende benzinetank.

Toch krijgt de elektrische auto ook in Amerika steeds meer voet aan de grond. Zo wordt er steeds meer geïnvesteerd in de infrastructuur voor het laden van een EV en loopt juist Amerika voorop als het gaat om ontwikkeling, innovatie en kennis rondom de elektrische auto.

Tesla als vaandeldrager van de Amerikaanse EV

Amerikaanse EV kopenDat Amerika zo voorop loopt als het gaat om innovatie en kennis op technisch vlak heeft voor een groot deel te maken met de regio Silicon valley. Deze regio heeft de grootste ‘knappe koppen dichtheid’ in heel de wereld. Hier zijn dan ook de grote techbedrijven gevestigd als Google, Facebook, Apple en Tesla. Die laatste heeft er eigenhandig voor gezorgd dat in vooral de rest van de wereld de EV zo’n succes is geworden.

Tesla, met als oprichter Elon Musk, heeft zich sinds de oprichting volledig gefocust op de opkomst van de auto met een volledige elektrische aandrijving. Met speerpunten als actieradius en autonoom rijden wilt Tesla de auto van de toekomst bereikbaar en aantrekkelijk maken. Zo heeft Tesla eigenhandig de EV wereldwijd tot een succes gemaakt en die populariteit neemt alleen maar toe. 

De investeringen en stimuli vanuit de Amerikaanse overheid staan niet in verhouding met die in bijvoorbeeld Nederland. Het is dan ook de investeringsdrang van de heer Musk, die nodig is om de EV ook in Amerika tot een succes te maken. Zo zet Tesla bijvoorbeeld ook vol in op het uitbreiden van het laadnetwerk in de VS.

Populairste Amerikaanse EV automerken

De populariteit van de volledig elektrisch aangedreven auto is in Amerika misschien minder groot in verhouding tot andere landen, maar ook in de VS nemen de aantal per jaar gestaag toe. Hieronder een een overzicht van de belangrijkste EV automerken in Amerika

Tesla op 1,2 en 3

Het is niet heel verwonderlijk dat de populairste elektrische auto’s in Amerika van het merk Tesla afkomstig zijn. Doorgebroken met de Model S en later uitgebreid in het modellengamma met de Model X en de Model 3. Op korte termijn zal ook de Cybertruck en een elektrische vrachtwagen hieraan worden toegevoegd

De gevestigde Amerikaanse automerken op achterstand

Lang probeerde de gevestigde Amerikaanse automerken de komst van de EV uit te stellen en focuste ze zich nog op de reguliere aandrijflijnen. De Komst van Tesla, maar ook EV’s uit Zuid-Korea, Japan en Europa, zette de Amerikaanse automerken onder druk. Dit heeft uiteindelijk ook een beweging bij hen veroorzaakt en gezorgd dat ook zij langzaam de transitie in zullen zetten naar elektrische aandrijflijnen. De bekendste voorbeelden van deze transitie zijn de Opel Ampera (toen nog in Amerikaanse handen), Chevrolet Volt (technisch gelijkwaardig aan de Ampera) en de net op de markt gekomen Ford Mustang Mach-E. De achterstand is daarbij nog groot, maar vooral van de Mustang Mach-E wordt veel verwacht, ook in Europa.

Vele startups willen voorbeeld Tesla volgen

Waar succes is wordt naar gekeken. Vele slimme ontwikkelaars of rijke investeerders willen dan ook het pad van Tesla volgen of dromen ervan nog succesvoller te kunnen worden. Dit heeft gezorgd voor een stormvloed aan startups die allemaal prediken de nieuwe of betere Tesla te zijn. Dit met wisselend succes. Een bekend voorbeeld is de Fisker met de Karma. Hier werd veel van verwacht, maar is uiteindelijk nooit echt een succes geworden. Momenteel proberen ook vele andere startups uit Amerika de elektrische automarkt te veroveren, met door hen zelf geschepte hoge verwachtingen. Voorbeelden hiervan zijn de automerken als Lucid, Rivian en Faraday. Of hun ideeën en beloften uiteindelijk werkelijkheid zullen worden, moet de toekomst uitwijzen.

Elektrische Amerikaanse auto kopen?

Wilt u een Amerikaanse auto kopen met een elektrische aandrijflijn? Dan kunt er natuurlijk voor kiezen deze in Nederland te kopen. Een aantrekkelijk alternatief is echter om een auto rechtstreeks in Amerika te kopen en deze vervolgens te importeren. De prijzen van auto’s liggen in Amerika doorgaans lager dan in Nederland. Daarnaast varieert ook het aanbod in beschikbare merken en modellen.

Hulp nodig bij het importeren van een Amerikaanse EV?

Amerikaanse auto kopen EVWilt u een Amerikaanse auto importeren, maar vindt u het lastig of te veel werk? Maak gebruik van de kennis en ervaring van Marlog Car Handling. Wij maken het importeren van uw auto eenvoudig en betaalbaar. Daarbij voorzien wij u graag van advies of nemen het gehele importtraject van u over. 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor het importeren van uw elektrische auto? Neem dan vandaag nog contact op met een van onze specialisten. Bel of mail ons door gebruik te maken van onderstaande contactgegevens. Of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Hulp nodig bij het importeren van een auto of ander voertuig?
Marlog Car Handling helpt u graag!

Neem contact op

info@mchnl.com

Weten hoeveel het gaat kosten?

Offerte aanvragen