Binnen 6 weken uw droomauto
20 jaar ervaring
Volledig ontzorgd van A tot Z
Oplossing op maat

Aan de overkant van de grote plas zijn pick-ups razend populair. In Amerika en Canada is de pick-up, na de SUV, de meest gekozen carrosserie-variant. Nederland kent niet zo’n populaire pick-up cultuur. Toch zien we ook hier de Amerikaanse pick-up geregeld op de weg. 

Jaarlijks zo’n 2000 nieuwe pick-ups in Nederland

In Nederland worden momenteel jaarlijks zo’n 2000 nieuwe pick-ups geregistreerd op Nederlands kenteken. Daarnaast worden er ook heel wat gebruikte exemplaren naar Nederland geïmporteerd. De kopers zijn vaak of echte liefhebbers van Amerikaanse pick-ups, of zijn op zoek naar een echt werkpaard, of gewoon beide. Één ding is zeker, met zo’n mastodont val je op in Nederland! 

Populairste pick-ups van Nederland

Waar de Europese automerken een aantal jaar geleden probeerde de aanval te openen op de Europese pick-up markt, moeten zij toch toegeven dat dit niet gelukt is. Zeker in Nederland niet. Zo is bijna driekwart van de pick-ups in Nederland is van Amerikaanse komaf. Terwijl de meeste Amerikaanse pick-ups helemaal niet via de merkdealer in Nederland te koop zijn.

Top 11 pick-ups in Nederland*

Op basis van de verkoopcijfers van 2021 in Nederland krijg je de volgende top 11 van verkochte nieuwe pick-ups:

 1. Dodge RAM 1500 – 950
 2. Ford Ranger – 480
 3. Toyota Hilux – 440
 4. Ford F150 – 70
 5. Nissan Navara – 60
 6. GMC Sierra – 30
 7. Dodge RAM 2500 – 25
 8. Mitsubishi L200 – 25
 9. Volkswagen Amarok – 25
 10. Chevrolet Silverado – 15 
 11. Toyota Tundra – 15

*prognose op basis van verkoopcijfers januari-oktober 2021

Amerikaanse Dodge Ram populairste pick-up van Nederland

Bijna driekwart van de nieuw verkochte pick-ups in Nederland is dus van Amerikaanse komaf. Met op eenzame hoogte de Dodge RAM 1500. Zo’n beetje de helft van de nieuw verkochte pick-ups is namelijk een Dodge RAM. Opvallend want in Amerika en wereldwijd is de Ford F150 de best verkochte pick-up. De Dodge RAM is een echt werkpaard met sterke motoren en een bijpassend stoer en robuust uiterlijk. Iets wat de Nederlandse pick-up rijder erg aanspreekt, zo blijkt.

Amerikaanse pick-up import

Wie in Nederland een pick-up wilt aanschaffen via de officiële dealer kanalen heeft eigenlijk niet veel keuze. Het aanbod pick-ups is namelijk zeer beperkt dat via de dealers wordt aangeboden. Dit is dan ook één van de redenen waarom de meeste Amerikaanse pick-ups geïmporteerd worden naar Nederland. Naast het grotere aanbod, kunt u met het importeren van een auto vaak ook veel geld besparen.

Gelukkig zijn er bedrijven die u hierbij kunnen helpen. Zo zijn er voldoende bedrijven in Nederland die pick-ups in Amerika kopen, om deze vervolgens te importeren en aan te bieden op de Nederlandse markt. Ook zijn er bedrijven, zoals bijvoorbeeld Marlog Car Handling, die u kunnen helpen wanneer u zelf een pick-up in Amerika wilt kopen en importeren naar Nederland.

Dodge RAM importeren?

Wilt u zelf een Dodge Ram importeren of andere Amerikaanse Pick-up? Marlog Car Handling helpt u graag bij het import proces. Als auto import specialist van Amerikaanse auto’s, bent u bij ons verzekerd van een snel en veilig import traject. Met een persoonlijke service tegen een scherp tarief. Zo maken wij het auto import gemakkelijk en betaalbaar!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor het importeren van uw Amerikaanse pick-up? Neem vrijblijvend contact op met onze import specialisten. Of bekijk onze auto import services.

Hulp nodig bij het importeren van een auto of ander voertuig?
Marlog Car Handling helpt u graag!

Neem contact op

info@mchnl.com

Weten hoeveel het gaat kosten?

Offerte aanvragen