Binnen 6 weken uw droomauto
20 jaar ervaring
Volledig ontzorgd van A tot Z
Oplossing op maat

Auto export Amerika

Please enable the breadcrumb option to use this shortcode!

Als u een auto uit een ander land wilt exporteren naar Amerika, moet u met verschillende zaken rekening houden. Zo is het belangrijk om op de hoogte te zijn van welke regels gelden voor het exporteren van een auto naar Amerika en over welke benodigdheden u moet beschikken. Marlog Car Handling is expert en weet als geen ander hoe u het exporteren van auto’s naar Europa, Amerika en andere regio’s moet aanpakken. We staan u graag bij met gedegen advies en praktische hulp bij de export van uw droomauto naar Amerika.

Hoe de export van een auto naar Amerika aanpakken?

Wilt u een auto exporteren naar Amerika? Net als in Europa gelden er in Amerika verschillende regels omtrent de goedkeuring van een auto. In Europa is hiervoor het gerealiseerd. Dit is het nummer dat bewijslast draagt dat de auto aan alle Europese normen voldoet. Wanneer u een auto wilt exporteren naar Amerika, zijn er echter andere benodigdheden waarover u moet beschikken. Daarom is het belangrijk om van tevoren te weten welke regels er gelden zodat het exporteren van de auto vlekkeloos verloopt.

Welke regels gelden voor de export van auto’s naar Amerika?

De specificaties van Amerikaanse voertuigen zijn anders dan Europese. Zo dienen voertuigen te voldoen de Motor Vehicle Safety Act en nog enkele andere opgestelde regels. Deze regelgeving maakt het zeer moeilijk om een voertuig in de VS te kunnen registreren. In dit geval maakt het ook niet uit of hetzelfde model in de VS geleverd is. Het voertuig zal helemaal aangepast moeten worden aan de Amerikaanse standaarden. Dit proces is zeer kostbaar en neemt heel veel tijd in beslag. Mede door het feit dat dit meermaals opnieuw gekeurd dient te worden en dat men niet graag verantwoordelijk wil zijn wanneer er na een ongeluk een claim wordt ingediend.

Met welke regels rekening houden als u een auto wilt exporteren naar Amerika?

De registratie van uw auto in het buitenland is een zeer tijdsintensief en kostbaar proces. Hier helpt Marlog Car Handling u graag bij. Het proces kan versoepeld worden, zolang de auto voldoet aan één van onderstaande eisen:

  1. De auto is van oorsprong in de Verenigde Staten geproduceerd en geleverd.
  2. De auto heeft meer dan 25 jaar levenservaring. Op het moment dat het voertuig de leeftijd van 25 jaar gepasseerd heeft dan vervallen er een hoop regels en eisen voor het voertuig.
  3. De auto wordt maximaal een jaar gebruikt in de VS. Hiervoor dient er wel een goedkeuring te worden afgegeven door de Environmental Protection Agency (EPA).
  4. De auto is een zeldzaam voertuig dat niet in de VS is geleverd, niet meer geproduceerd wordt, geen replica of kit var en een oplage kleiner dan 500 exemplaren. Dit is een regel die weinig voorkomt en vooral voor echte verzamelaars interessant kan zijn.

Doe beroep op onze expertise

Marlog Car Handling is als expert in de import en export van auto’s uit en naar Amerika perfect op de hoogte van de benodigdheden en regels. Zodoende kunt u de export van auto’s van Nederland of een ander land naar Amerika zorgeloos aan ons overdragen.

Hulp nodig bij het importeren van een auto of ander voertuig?
Marlog Car Handling helpt u graag!

Neem contact op

info@mchnl.com

Weten hoeveel het gaat kosten?

Offerte aanvragen