Binnen 6 weken uw droomauto
20 jaar ervaring
Volledig ontzorgd van A tot Z
Oplossing op maat

Auto verschepen

Vraag een offerte aan

Home » Auto Import Services » Auto verschepen

Wilt u een auto importeren uit Amerika of gaat u intercontinentaal verhuizen, dan kunnen wij uw auto verschepen. We leggen u hier graag uit hoe u uw auto kunt verschepen en wat de kosten zijn.

Wat kunt u hier vinden?

Manieren om een auto te verschepen

Kosten om een auto te verschepen

Benodigde documenten om een auto te verschepen

Motor, boot of oldtimer verschepen

Manieren om een auto te verschepen

Er zijn in basis twee verschillende manieren om een auto te verschepen. Zo kunt u kiezen om de auto per container te verschepen of via de roll-on/roll-off methode (RORO).

Auto verschepen per container

Bij het verschepen van uw auto per container, wordt de auto in een container gereden en vastgezet. Om vervolgens per container op het schip te worden geladen.

Voordelen:

 • Met transport per container heeft u de minste kans op schade aan uw auto.
 • De kans op diefstal van uw auto is bij containertransport zo goed als uitgesloten.
 • De auto kan via vrijwel elk containerschip vervoert worden.

Nadeel:

 • Containertransport is de duurste manier om een auto te verschepen.

Auto verschepen met roll-on/roll-off (RORO)

Met RoRo transport, wordt de auto op het schip gereden. Bij aankomst in de haven op de nieuwe bestemming wordt de auto vervolgens weer van het schip gereden.

Voordeel:

 • Het verschepen met de roll-on/roll-off methode is een goedkoper alternatief, dan transport via container

Nadelen:

 • Een auto verschepen met de roll-on/roll-off methode is iets risicovoller dan met een container, als het gaat om schade en diefstal.
 • Een auto verschepen met de roll-on/off methode kan enkel met schepen die geschikt zijn voor het vervoeren van voertuigen.

Kosten om een auto te verschepen

Er zijn verschillende factoren die bepalend zijn voor de kosten om een auto te verschepen. Hierbij moet u denken aan factoren als:

 • Gewicht, grootte en soort: 

Hoe groter of zwaarder het voertuig, hoe hoger de kosten zullen zijn voor het verschepen. Daarnaast kunnen er extra kosten worden gevraagd voor het verschepen van bijvoorbeeld elektrisch aangedreven auto’s, omdat hiervoor extra maatregelen moeten worden getroffen om een dergelijk voertuig veilig te verschepen.

 • Afstand en duur: 

Hoe groter de afstand is, hoe hoger de kosten voor het verschepen van de auto zullen zijn.

 • Manier van verschepen: 

Kiest u voor transport via container of voor het goedkoper alternatief via de roll-on/roll-off methode.

 • Mate van risico’s verkleinen: 

Wilt u uw auto extra beschermen of verzekeren tijdens het verschepen. Dat kan maar hier zijn wel vaak extra kosten aan verbonden.

 • Tijd van verschepen:

De kosten voor het verschepen kunnen per seizoen verschillend zijn. Zo is het verschepen in het winterseizoen vaak goedkoper, dan in de zomer.

 • Brandstofkosten:

Een belangrijke kostenbepalende factor zijn de brandstofprijzen. Een stijging van deze kosten worden vaak doorbelast aan de klant.

Kostenindicatie auto verschepen Noord-Amerika

De kosten om een auto te verschepen van of naar bijvoorbeeld Amerika liggen doorgaans tussen 850 en 1500 euro. Dit is erg afhankelijk vanuit welke haven de auto verscheept moet worden. De kosten voor Het verschepen vanuit de westkust liggen bijvoorbeeld een stuk hoger, door de grotere afstand die daarbij afgelegd moet worden.

Kostenindicatie auto verschepen Zuid-Amerika

De kosten om een auto te verschepen van of naar bijvoorbeeld Aruba, Bonaire of Curaçao liggen doorgaans tussen de 1200 en 1800 euro. De kosten voor het verschepen uit Zuid-Amerika zijn ook erg afhankelijk van het land van waar of waar naartoe u gaat verschepen. Hoe groter de afstand, hoe hoger de kosten zullen zijn.

Let op: de bovengenoemde kosten zijn slechts ter indicatie voor het verschepen van een auto. Daarnaast krijgt u vaak nog te maken met extra voor bijvoorbeeld douane, invoerrechten, verzekering en andere aanvullende kosten

Kosten auto verschepen

Wilt u weten wat de daadwerkelijke kosten zijn voor het verschepen en het invoeren van uw voertuig? Vraag een offerte aan en laat u adviseren door de specialisten van Marlog Car Handling.

Vraag een offerte aan

Benodigde documenten om een auto te verschepen

Om een auto te kunnen verschepen is het belangrijk dat de auto voorzien is van de juiste documenten. Hierbij kunt u denken aan de voertuigpapieren en eventuele verzekeringsdocumenten. In basis zullen de benodigde documenten per land hetzelfde zijn, maar de exacte benodigde en aanvullende documenten kunnen per land verschillend. Laat u daarom vooraf goed adviseren over de benodigde documenten, wanneer u een auto gaat verschepen. Zo voorkomt u onnodige vertraging en kosten.

Documenten voor het verschepen vanuit Amerika

Gaat u een auto verschepen vanuit Amerika dan heeft u hierbij in ieder geval een ‘Certificate of Title’ (of kortweg ‘Title’) nodig. In dit document staan zaken vermeld als het chassisnummer, het kenteken en de eigenaar van het voertuig.

Voor het kunnen verschepen vanuit Amerika heeft u daarnaast ook een ‘Electronic Export Information-document’ (afgekort EEI) nodig. Dit export-document is noodzakelijk is om een product van meer dan 2.500 dollar te mogen exporteren vanuit Amerika.

In sommige gevallen zijn er nog aanvullende documenten nodig, voor bijvoorbeeld de verzekering of eigendom. Dit is per situatie verschillend.

Motor, boot of oldtimer verschepen

Naast het verschepen van auto’s, worden er ook vele andere soorten voertuigen verscheept. Denk hierbij aan het verschepen van motoren of het verschepen van boten. Maar ook aan het verschepen van oldtimers of vrachtwagens.

In grote lijnen is het verschepen van dit soort voertuigen vergelijkbaar, maar de kosten ervan kunnen verschillende zijn. Bijvoorbeeld door het verschil en gewicht en grote of dat er extra maatregelen moeten worden genomen om het voertuig veilig te kunnen en mogen verschepen.

Kosten motor, boot of oldtimer verschepen

Wilt u weten wat de mogelijkheden en kosten zijn voor het verschepen van een bepaald type voertuig? Vraag een gratis offerte aan en laat u adviseren door de specialisten van Marlog Car Handling.

Vraag een offerte aan

Voordelen auto verschepen met Marlog?

Het verschepen van een auto kan behoorlijk veel tijd en kennis vereisen. Door uw auto te laten verschepen door Marlog Car Handling, kiest u voor zekerheid, snelheid en veiligheid. Zo kunt komt u niet voor vervelende verrassingen te staan en adviseren u voor de beste oplossing en benodigde documenten.

Daarnaast profiteert u bij ons van de volgende voordelen:

Betrouwbaar en onafhankelijk advies

Wij geven u altijd het beste en meest gunstige advies voor u import vraagstuk. Wij zijn niet dealer- of merkgebonden en daardoor onafhankelijk. Daarbij hebben we veel kennis en ervaring met importeren en verschepen van auto’s en andere voertuigen.

Volledige import service

Naast het verschepen van uw auto, kunt u bij ons ook terecht voor het uitbesteden van het gehele import proces van uw voertuig. Of alles wat daartussen zit.

Import hulp op maat

Wij stellen onze service af op basis van uw wensen en behoeften. Zo kunt u bij ons terecht voor het uitbesteden van het gehele import proces, maar ook voor het uitbesteden van slechts een onderdeel binnen dit proces.

Voordelig verschepen

Wij kunnen uw auto voordelig verschepen (RORO of container). Zo verschepen wij auto’s en andere voertuigen vanuit de hele wereld. Hierdoor kunnen wij ladingen combineren en hebben wij een goed netwerk opgebouwd, waardoor u kunt profiteren van de scherpste tarieven.

Laagste BPM garantie

Wij berekenen gratis voor u de laagste haalbare BPM. Met laagste BPM garantie. Zo betaalt u nooit teveel BPM.

RDW keuring, ombouwen en aflevering op één locatie

Wij verzorgen de RDW keuring en het eventueel ombouwen van het voertuig vanuit onze eigen werkplaats. Zo heeft u alles onder één dak, heeft u één aanspreekpunt en hoeft u geen losse afspraken te maken. De aflevering kan bij ons op locatie plaatsvinden of wij leveren het voertuig af op een locatie naar keuze.

  Persoonlijke en professionele service

Wij vinden persoonlijke en professionele service erg belangrijk. Zo staan onze ervaren en gedreven import specialisten fulltime voor u klaar.

Auto laten verschepen door Marlog?

Bent u benieuwd naar mogelijkheden en de kosten voor het verschepen van een auto of ander soort voertuig? Laat u adviseren door onze import specialisten voor de voor u beste transportoplossing. Neem contact op met ons of vraag een gratis offerte aan.

Hulp nodig bij het importeren van een auto of ander voertuig?
Marlog Car Handling helpt u graag!

Neem contact op

info@mchnl.com

Weten hoeveel het gaat kosten?

Offerte aanvragen