Binnen 6 weken uw droomauto
20 jaar ervaring
Volledig ontzorgd van A tot Z
Oplossing op maat

BPM berekening & afhandeling import auto

Vraag een offerte aan

Home » Auto Import Services » BPM berekening & afhandeling import auto

 

Een auto importeren ingewikkeld? Nee hoor, wij maken het transporteren en invoeren van uw auto gemakkelijk, overzichtelijk en betaalbaar. Een onderdeel bij het invoeren van uw import auto is de BPM aangifte. 

U kunt het gehele import proces uitbesteden aan Marlog Car Handling. Zo kunt u ook voor de BPM aangifte van uw import auto of ander motorvoertuig rekenen op onze service.

Stappen invoeren auto

Het invoeren van een import auto kan in het kort door de onderstaande vier stappen worden beschreven:

  1. RDW-keuring
  2. BPM-aangifte
  3. Kenteken aanvragen
  4. Verzekeren

Voordat u met uw import auto de Nederlandse weg op kan, moet de auto voorzien worden van een Nederlands kenteken en minimaal een WA-verzekering. Maar daarvoor moet de auto eerst nog worden voorzien van een geldige APK, tijdens een RDW-keuring voor import auto’s en de BPM aangifte moet afgehandeld zijn.

    De hoogste kwaliteit

    Onze loods medewerkers zijn gespecialiseerd in het laden en lossen van console containers.

    Zeer voordelig

    We bieden groepage mogelijkheden, waardoor we meerdere auto’s in een container kunnen verschepen.

    Zeer snelle levering

    We bieden wekelijkse afvaarten waardoor we uw transport zeer snel kunnen verzorgen.

    Vrijblijvende offerte op maat

    We bieden wekelijkse afvaarten waardoor we uw transport zeer snel kunnen verzorgen.

    De beste service

    Door onze jarenlange ervaring weten we een perfecte service te bieden, ook bij specifieke wensen denken we graag met u mee.

    BPM bereken import auto

    U wilt natuurlijk vooraf weten wat het importeren van een auto u gaat kosten. Een belangrijk onderdeel van de import kosten voor een auto of ander voertuig (jonger dan 30 jaar) zijn de BPM-kosten. Wij helpen u graag bij het berekenen van de BPM voor uw import voertuig.

    BPM personenauto, bestelauto, camper & motor

    Het BPM bedrag dat betaalt moet worden is afhankelijk van het soort motorvoertuig en het tarief van de BPM. Voor een personenauto is het BPM-tarief afhankelijk van de CO2-uitstoot. Voor een bestelauto, camper of motor is het BPM-tarief een percentage.

    Rest bpm berekenen import auto

    Bij het BPM berekenen wordt er onderscheid gemaakt tussen nieuwe motorvoertuigen en occasions. Gaat u een tweedehandse auto importeren, dan kunt u vaak profiteren van een gunstiger BPM tarief. Hierbij wordt namelijk ook gekeken naar de geldende BPM tarieven op het moment van eerste toelating in het land van herkomst. Daarnaast wordt hierbij een zogenaamde rest bpm berekening gemaakt, waarbij u dus nog maar een deel van het volledige BPM-tarief hoeft te betalen.

    Verschillende BPM rekenmethodes

    Om het meest gunstige BPM-tarief te berekenen bestaan er 6 verschillende rekenmethodes. Deze rekenmethodes zijn goedgekeurd door de Belastingdienst, maar om hieruit het meest gunstige BPM-tarief te bepalen is kennis en ervaring vereist. 

    Er bestaan ook online rekentools waarmee u zelf een berekening kan maken voor het vaststellen van het BPM-tarief. Een nadeel hiervan is dat deze online calculators gebruik maken van maar één of twee rekenmethodes. Hierdoor kan dus niet altijd het meest gunstige tarief worden vastgesteld.

    Gratis BPM berekenen import auto

    Wilt u zekerheid voor het vaststellen van het laagste BPM-tarief? Maak gebruik van de gratis BPM berekening van onze zustermaatschappij Importautos.nl. Inclusief laagste BPM garantie, heeft u binnen 24 uur het laagst haalbare BPM-tarief in uw mailbox.

    BPM aangifte uitbesteden?

    Wilt u het de BPM aangifte of het gehele import proces voor uw auto of ander motorvoertuig uitbesteden? Neem gerust contact op met de import specialisten van Marlog Car Handling, voor een voorstel op maat. Zo maken wij het importeren van uw auto gemakkelijk, overzichtelijk en betaalbaar!

    Hulp nodig bij het importeren van een auto of ander voertuig?
    Marlog Car Handling helpt u graag!

    Neem contact op

    info@mchnl.com

    Weten hoeveel het gaat kosten?

    Offerte aanvragen