Binnen 6 weken uw droomauto
20 jaar ervaring
Volledig ontzorgd van A tot Z
Oplossing op maat

Een auto importeren uit Dubai? Hier moet u op letten!

Please enable the breadcrumb option to use this shortcode!

auto kopen Dubai

Bij het importeren van een auto denkt men meestal aan landen als Duitsland, Amerika of België. Maar heeft u wel eens gedacht aan Dubai als auto importland? Auto’s zijn daar over het algemeen een nog een stuk goedkoper dan in Duitsland. Helemaal in vergelijking met Nederland. Wilt u dus een auto importeren uit Dubai? Dan zijn er een aantal zaken waarop u moet letten. In deze blog leest u over de Europese en Nederlandse wet- en regelgeving rondom het kopen en importeren van auto’s uit Dubai. Maar ook over andere bijkomende zaken zoals het verschil in cultuur, de munteenheid en het weer.

Wet- en regelgeving rondom het kopen en importeren

De prijzen voor auto’s liggen in basis een stuk lager in Dubai. Maar door de wet- en regelgeving rondom het importeren van auto’s, komen er nog extra kosten bij waar u rekening mee dient te houden. Deze regelgeving kan per situatie verschillen.

Invoerrechten
Dubai ligt buiten de EU. Hierdoor kunt u geen gebruikmaken van het vrije verkeer van goederen. In plaats daarvan dient u invoerrechten te betalen. De invoerrechten voor een importauto verschillen per situatie. Gaat het bijvoorbeeld om een personenauto jonger dan 30 jaar oud? Dan betaalt u 10% aan invoerrechten. Gaat het om een oldtimer dan is dit percentage op 9% afgestemd.

BTW
Naast invoerrechten moet er BTW worden betaald. Ook de hoogte van het BTW percentage verschilt per situatie. In Nederland is deze vastgesteld op 21% voor personenauto’s jonger dan 30 jaar. Voor een oldtimer geldt een lager tarief van 9%.

BPM
Naast invoerrechten en BTW, krijgt u in Nederland bij het kopen van auto’s (jonger dan 30 jaar) ook te maken met BPM (Belasting van personenauto’s en motorrijwielen). Deze wordt bepaald aan de hand van CO2 uitstoot. Er zijn verschillende manieren om het BPM bedrag te berekenen voor importauto’s. Door de laagst mogelijke BPM te berekenen kunt u veel geld besparen. Helaas is dit voor een particulier lastig om zelf te doen. Mede doordat niet alle methodes en tabellen vrij toegankelijk zijn. De specialisten van Marlog Car Handling helpen u daarom graag bij het bepalen van het BPM bedrag met laagste BPM garantie.

Registratie
Is de auto eenmaal vanuit Dubai verscheept naar Nederland? Dan kunt u niet zomaar de Nederlandse weg op. De auto moet namelijk eerst geregistreerd worden en voorzien van een geldige APK. Hiervoor dient u een afspraak te maken bij het RDW. De kentekenregistratie kan ook worden uitgevoerd door Marlog Car Handling.

Cultuurverschil Nederland en Dubai

auto import DubaiGaat u een auto kopen in Dubai? Dan krijgt u ook te maken met een andere cultuur. Wanneer u de verschillen kent en hier rekening mee probeert te houden, vergroot u de kans op succes. Nu is het misschien iets te veel gevraagd om een hele studie te gaan doen naar de cultuurverschillen, wanneer u besluit enkel een auto te kopen in Dubai. Gelukkig hebben de specialisten van Marlog Car Handling veel kennis en ervaring met het kopen en importeren van auto’s uit Dubai. U kunt hiervan dus profiteren, wanneer u onze hulp inschakelt.

Munteenheid Dubai en koers ten opzichte van de Euro

Wanneer u een auto gaat aanschaffen in Dubai, dan krijgt u te maken met een andere munteenheid. Dit is in Dubai de VAE-Dirham. Hierdoor krijgt u ook te maken met een wisselkoers. Zeker bij een grote uitgaven als een auto, kan het dus lonen deze koers in de gaten te houden.

Het weer in Dubai

Nee, we bedoelen hiermee niet de actuele weersverwachting in Dubai. We bedoelen het klimaat dat kenmerkend is voor Dubai. Dit heeft namelijk invloed op de staat van de auto. Denk aan slijtage van onderdelen en de lak. Dubai kent een woestijnklimaat. Dit zorgt voor hoge temperaturen, maar ook voor een lage luchtvochtigheidsgraad. De zon zorgt, vooral bij oudere auto, voor verwering van de lak. Tegenwoordig zijn de autolakken wel beter bestemd tegen de zon. Een lage luchtvochtigheidsgraad is juist positief voor auto’s. Dit verlaagt namelijk de kans op corrosie (roest).

Hulp of advies nodig?

auto importeren Dubai

Het importeren van een auto kan ingewikkeld zijn. Zeker wanneer het gaat om een land buiten de EU. Heeft u daarom hulp of advies nodig bij het kopen of importeren van een auto uit Dubai? Neem dan contact op met de specialisten van Marlog Car Handling. U kunt ons bellen op +31 (0)165 – 30 50 60en mailen op info@mchnl.com. Of vraag een vrijblijvende offerte aan! Zo bent u er zeker van dat het importeren van uw auto uit Dubai soepel en snel verloopt. Tegen de meest voordelige kosten.

Meer weten over de voordelen om een auto in Dubai te kopen? U leest erover in onze blog: Een auto kopen in Dubai? De 3 grootste voordelen

Hulp nodig bij het importeren van een auto of ander voertuig?
Marlog Car Handling helpt u graag!

Neem contact op

info@mchnl.com

Weten hoeveel het gaat kosten?

Offerte aanvragen