Binnen 6 weken uw droomauto
20 jaar ervaring
Volledig ontzorgd van A tot Z
Oplossing op maat

Auto importeren van uit het buitenland?

Please enable the breadcrumb option to use this shortcode!

Wil jij je droom auto importeren?

Je hebt er vast wel eens over nagedacht. Je droomauto importeren vanuit het buitenland naar jouw oprit hier in Nederland. Maar wat komt er allemaal bij kijken? Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring in het en importeren en exporteren van auto’s, boten en motoren. Per maand verschepen we meer dan 1500 nieuwe en oude auto’s vanuit onze locatie in Roosendaal. Buiten deze 1500 auto’s regelt Marlog Car Handling ook het (internationale) transport voor luxe merken als Tesla en Karma Automotive.

Auto importeren vanuit Amerika? Zorg er voor dat deze afbetaald is!

Een auto importeren vanuit Amerika is erg populair en wordt dus vaak gedaan. Dit is omdat daar in de jaren ’50 tot ’70 veel bijzonder mooie auto’s zijn gemaakt. Maar vandaag de dag worden er vanuit de USA ook veel nieuwe auto’s geïmporteerd. Als je besluit een nieuwere auto uit Amerika te importeren is het van belang dat je ervoor zorgt dat deze geen “lien” heeft. Een lien houdt in dat de auto niet volledig is afbetaald. Alleen U.S. militairen, mensen die voor de Amerikaanse regering werken en aannemers vallen buiten deze regeling. In deze gevallen moet er een toestemmingsbrief bij de auto zitten. Als dit niet het geval is wordt de auto als gestolen aangegeven. Dit is natuurlijk niet de bedoeling!

Je auto importeren kan op 3 manieren

De meest voorkomende manieren om een auto te importeren zijn RoRo Shipping, container shipping, luchtvracht en exclusieve container shipping.

RoRo Shipping: RoRo staat voor roll-on en roll-off. Dit houdt dus in dat de motor of auto via een oprit op en af het schip gereden wordt. Als deze voertuigen eenmaal op hun aangewezen plek onder het dek van het schip staan worden ze vast gemaakt op een zeer efficiënte methode, om zo schade door bijvoorbeeld het weer en vallen te voorkomen. In tegenstelling tot het verschepen van voertuigen via containers, heeft RoRo shipping wel betrouwbare vertrek- en aankomsttijden.

Container shipping: Container shipping kan via een shared/gedeelde container of een exclusieve container. Shared container shipping houdt in dat er op locatie meerdere voortuigen in één container worden geplaatst. Voordat deze container mag vertrekken moet deze uiteraard helemaal gevuld zijn met voertuigen om zo het meest kosteneffectief te zijn. Hierdoor zijn de vertrek- en aankomsttijden altijd een schatting, wat erg vervelend kan zijn als je op de auto van je dromen staat te wachten.

Exclusive container shipping: Exclusive container shipping is de meest dure manier voor het verschepen van je voertuig. Via deze manier hoef je je container niet te delen met andere voertuigen en staat je vertrek-en aankomst datum wel vast. Daarnaast kun je ook eventuele andere spullen in de container kwijt!

Transport van A tot Z met Marlog Car Handling

Waar ter wereld je droom auto ook staat, je droom auto importeren doe je met Marlog Car Handling. Wij regelen graag het transport voor je. Door de jaren heen zijn wij uitgeroeid tot een van de grootste importeurs van Europa. Hierdoor hebben wij een wereldwijd netwerk opgebouwd. Naast shipping services kan Marlog Car Handling ook de zorg na het transport voor je regelen. Wil je bijvoorbeeld je BPM berekenen of een transport verzekering, kentekenprocedure/homologatie of een veilige internationale betaling? Marlog Car Handling staat voor je klaar!

Hulp nodig bij het importeren van een auto of ander voertuig?
Marlog Car Handling helpt u graag!

Neem contact op

info@mchnl.com

Weten hoeveel het gaat kosten?

Offerte aanvragen