Binnen 6 weken uw droomauto
20 jaar ervaring
Volledig ontzorgd van A tot Z
Oplossing op maat

Een auto kopen in Amerika? Steeds meer particulieren, maar ook bedrijven, kiezen ervoor een auto te kopen in Amerika (of een ander land buiten Europa). Zo merken wij dat auto import steeds populairder wordt. Het kopen van een auto in het buitenland kent voordelen, maar vraagt ook om enkele aandachtspunten. Wij hebben de de voor- en nadelen voor u op een rijtje gezet en leggen u uit hoe u veilig en auto kunt kopen in Amerika.

Voordelen auto kopen in Amerika

De belangrijkste reden en het grootste voordeel om te kiezen voor het kopen van een auto in het buitenland is het besparen van kosten. Zo zijn bijvoorbeeld veel auto’s in Amerika, zeker modellen van Amerikaanse automerken, gunstiger geprijsd in Amerika dan in Nederland.

Een ander voordeel is dat u kunt kiezen uit een groter en gevarieerder aanbod. Zo zijn bijvoorbeeld veel Amerikaanse automerken, -modellen en -uitvoeringen niet leverbaar in Nederland. Bent u dus op zoek naar een specifieke Amerikaanse auto? Een auto importeren uit Amerika vergroot de mogelijkheden en keuzes aanzienlijk.

Datzelfde geldt wanneer u op zoek bent naar een oldtimer, klassieker of youngtimer. Het aanbod in Nederland kan vaak zeer beperkt zijn, waardoor u concessies moet maken of niet kunt vinden wat u zoekt. Een oldtimer importeren biedt dan de uitkomt!

Aandachtspunten auto kopen in Amerika

Er zijn natuurlijk ook aandachtspunten bij het kopen van een auto in Amerika. Waar moet u dus opletten of extra rekening mee houden wanneer u een auto gaat kopen en importeren uit het buitenland?

Als u een auto in Amerika wilt kopen moet u rekening houden met de afstand. Dit zorgt voor de grootste uitdaging in het aankoopproces. Bent u avontuurlijk ingesteld, dan kunt u nog kiezen om er een vakantiereis van te maken. Maar voor veel mensen is dit niet het uitgangspunt. Hierdoor is het lastig om zelfstandig een goed oordeel te kunnen vellen over de staat van de auto of over de betrouwbaarheid van de verkopende partij. Dit heeft invloed op uw onderhandelingspositie. En besluit u vervolgens om tot aankoop over te gaan, dan wilt u natuurlijk verzekerd zijn van een veilige transactie. Het niet fysiek aanwezig kunnen zijn bij de transactie brengt extra risico’s en uitdagingen met zich mee.

Aankoophulp Marlog Car Handling

Gelukkig kunnen wij u helpen bij het kopen van uw auto in Amerika. Zo nemen wij de uitdagingen voor het kopen van een auto in Amerika voor u weg met onze aankoopservices. 

Onze importauto aankoophulp bestaat onder andere uit:

✓ Een veilige betaalgarantie

✓ De mogelijkheid van het laten uitvoeren van een aankoopkeuring

✓ Het uitbesteden van de verkooponderhandelingen

Marlog Car Handling werkt samen met lokale agenten werkzaam vanuit Amerika. Zo kunnen wij u een zogeheten Escrowservice aanbieden. Hierdoor bent u verzekerd van een juiste financiële afhandeling zonder zelf fysiek aanwezig te hoeven zijn. U betaalt de aankoopprijs van het voertuig namelijk aan onze agent. Deze zal de betaling aan de verkopende partij voldoen zodra de auto wordt opgehaald.

Voorkom een miskoop en maak gebruik van een aankoopkeuring. Ons advies is, zeker wanneer u zelf niet fysiek aanwezig bent, de auto te laten inspecteren door een specialist. Op die manier heeft u een realistisch beeld van de (technische) staat van de auto. Dit versterkt uw onderhandelingspositie en voorkomt dat u mogelijk een miskoop doet. Ook hiervoor kunt u rekenen op onze lokale agenten. 

Wilt u het onderhandelen met de verkopende partij graag uitbesteden, omdat u hier weinig ervaring mee heeft of omdat u het spannend vindt? Geen probleem, onze ervaren inkopers kunnen ook dit proces voor u uit handen nemen.

Ook een auto kopen in Amerika?

Hulp nodig bij het kopen van een auto in Amerika of ander land buiten Europa en benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vandaag nog contact op met Marlog Car Handling of vraag een vrijblijvende offerte aan. Onze auto import specialisten adviseren en helpen u graag bij het aankoop- en importproces. 

Ook voor het importeren vanuit andere landen of van andere voertuigen kunt u bij ons Marlog Car Handling terecht. Wilt u bijvoorbeeld een auto importeren uit Dubai? Of wilt u een motor importeren? Ook hiervoor kunt u dus rekenen op onze expertise!

Hulp nodig bij het importeren van een auto of ander voertuig?
Marlog Car Handling helpt u graag!

Neem contact op

info@mchnl.com

Weten hoeveel het gaat kosten?

Offerte aanvragen