Binnen 6 weken uw droomauto
20 jaar ervaring
Volledig ontzorgd van A tot Z
Oplossing op maat

Auto verhuizen als inboedel? Zo bespaart u kosten!

Home » Auto verhuizen als inboedel? Zo bespaart u kosten!

Gaat u verhuizen van buiten de Europese Unie naar Nederland of ander EU-lidstaat? Vaak kunt u voordelig uw auto importeren door deze mee te verhuizen. Zo kunt u bij intercontinentaal verhuizen profiteren van speciale regelingen, waarmee u kosten kunt besparen. Wij vertellen u er hier graag meer over!

Uw auto verhuizen samen met uw inboedel

Verhuizen is vaak een behoorlijk geregel. Zeker wanneer u gaat verhuizen naar een ander land. U krijgt dan te maken met extra regelgeving. Vaak wordt de auto daarbij vergeten, of kiest men er bij voorbaat al voor om de auto niet mee te nemen. Een auto meeverhuizen is ingewikkeld of duur, is dikwijls de aanname. Maar onterecht! Gaat u namelijk verhuizen naar een EU-lidstaat van buiten de EU, dan loont het zeker om het meeverhuizen van uw auto te overwegen. Zo kunt u in veel gevallen uw auto of ander voertuig samen met uw inboedel verhuizen.

Voordelen auto verhuizen als inboedel

Door uw auto als inboedel te verhuizen profiteert u van vrijstellingen. Hierdoor wordt het zeer interessant om uw auto te importeren. Zo kunt u hiermee profiteren van de volgende vrijstellingen, waarmee u veel kosten bespaart:

  • Geen invoerrechten
  • Geen BTW
  • Geen BPM

Voorwaarden auto verhuizen als inboedel

Er zijn wel bepaalde voorwaarden, om te kunnen profiteren van deze gunstige regelgeving, wanneer u uw auto als inboedel wilt importeren. Zo moet het gaan om een verhuizing van buiten de Europese Unie naar Nederland (of andere EU-lidstaat) en dient u langer dan 12 maanden in het land oorspronkelijk land woonachtig te zijn. 

Een compleet overzicht van de voorwaarden en benodigdheden, leest u op onze pagina intercontinentaal verhuizen of kijk op de website van de Belastingdienst.

Hulp nodig bij intercontinentaal verhuizen?

Gaat u intercontinentaal verhuizen en wilt u weten of u motorvoertuig in aanmerking komt voor de gunstige regelgeving? Of zoekt u een bedrijf om uw auto samen met uw inboedel te verhuizen van buiten de EU naar Nederland of ander EU-lidstaat? Marlog Car Handling helpt u graag! Van advies tot complete ontzorging van A tot Z. Neem vrijblijvend contact met ons op met onderstaande contactgegevens.

Gaat u binnen Europa verhuizen, vanuit een niet EU-lidstaat naar een EU-lidstaat? ook dan kunnen wij u helpen met verhuizen! Neem dan contact op met Marlog Europe.

Hulp nodig bij het importeren van een auto of ander voertuig?
Marlog Car Handling helpt u graag!

Neem contact op

info@mchnl.com

Weten hoeveel het gaat kosten?

Offerte aanvragen