Binnen 6 weken uw droomauto
20 jaar ervaring
Volledig ontzorgd van A tot Z
Oplossing op maat

Auto verschepen Amerika kosten

Please enable the breadcrumb option to use this shortcode!

Ondanks dat veel Amerikaanse auto’s enorm populair zijn, zijn veel merken of modellen niet leverbaar in Nederland. Liefhebbers van Amerikaanse oldtimers, pick-up’s of muscle cars zijn daarom vaak aangewezen om een auto te importeren, wanneer ze een dergelijke auto willen kopen. Wordt een auto uit de Verenigde Staten geïmporteerd, dan zal deze per boot naar Europa verscheept moeten worden. Meer weten over het verschepen van een auto uit de VS en over de kosten die daarbij komen kijken? Lees dan verder.

Auto verschepen Amerika kosten

De benodigde documenten

Een auto uit Amerika op het oog en u wilt deze gaan verschepen naar Nederland? In dat geval zijn er een aantal documenten noodzakelijk om de auto per boot op Nederlandse bodem te kunnen krijgen. Het importproces begint in Amerika. Dus eerst moeten de documenten voor Amerika in orde zijn om vervolgens de documenten voor Europa of Nederland in orde te maken.

Documenten voor Amerika

Allereerst is het belangrijk dat de voertuigpapieren in volledig zijn. In de VS geldt dat elke auto die ooit is toegelaten op de weg, moet beschikken over een ‘Certicate of Title’. Vaak wordt dit in het kort ‘Title’ genoemd. In dit document staan zaken vermeld als het chassisnummer, het kenteken en de officiële eigenaar (Registered Owner). Maar ook of het voertuig eigendom is van een financiële instelling of bank (Lienholder). Is dit het geval, dan moet er nog een “Release”-document bijgevoegd worden.

Ook voor het transport in Amerika naar de haven zijn er documenten nodig. Kiest u ervoor om zelf naar Amerika te gaan, de aankoop te doen en de auto naar de haven te brengen? Dan is er nog een extra document nodig in de vorm van een ‘One Day Permit’ autoverzekering. Een andere optie is om een internationaal transport de auto te laten vervoeren. In dat geval is een dergelijke verzekering niet nodig. Bij de haven zal er vervolgens een ‘Electronic Export Information’-document (EEI) opgesteld worden. Dit is de vervanger van het Shipper’s Export Declaration (SED), dat voorheen gebruikt werd. Dit is een export document dat noodzakelijk is voor alle producten uit Amerika met een waarde van meer dan US$ 2.500. Let er daarbij op dat u de auto 3 dagen van tevoren aanmeldt bij de haven en op datzelfde moment ook de autopapieren (aankoopbewijs en Title) inlevert bij de Douane.

Documenten voor Nederland

Is de auto eenmaal in de Nederlandse of Europese haven aangekomen, dan moet de auto nog naar uw thuis worden gebracht. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van een transportbedrijf. Ook hierna kunt u nog niet zomaar de Nederlandse weg op met uw nieuwe auto. Het RDW moet de auto namelijk eerst technisch onderzoeken, voordat er een Nederlands kenteken kan worden afgegeven. U kunt hiervoor een keuringsafspraak maken bij het RDW. Om de auto vanuit huis naar het keuringsstation te kunnen te kunnen rijden, kunt u een gratis eendagskenteken aanvragen bij het RDW. Hiermee kunt u op dag van de keuring vanuit huis naar het keuringsstation rijden en vervolgens weer terug naar huis. Om de auto te kunnen laten keuren heeft u weer het complete kentekenbewijs nodig inclusief de invoerdocumenten.

Ook moet u bij de Belastingdienst aangifte doen van BPM (Belasting Personenauto’s en Motorrijtuigen). Na akkoord vanuit het RDW en de Belastingdienst, ontvangt u dan binnen 5 dagen een nieuw kentekenbewijs en kunt u eindelijk gaan genieten van uw Amerikaanse auto. Tevens ontvangt u apart een tenaamstellingscode, mocht u de auto ooit willen verkopen en een APK rapport, als uw auto APK-plichtig is.

Auto verschepen VS prijs

Hoe lang duurt het om een auto te verschepen vanuit Amerika?

Afhankelijk van de haven in Amerika duurt het verschepen naar een Europese haven tussen de 10 en 30 dagen. Houd er daarbij rekening mee dat de overtocht per schip vanuit de westkust van Amerika natuurlijk een stuk langer duurt dan vanuit de oostkust. Eenmaal in een Europese haven aangekomen, bijvoorbeeld Rotterdam, komen er activiteiten bij kijken als verlading, declaratie en het vervoer vanuit de haven naar de gewenste locatie. Dit kan ook zomaar 2 tot 3 weken in beslag nemen. Voor het hele import-traject, van aankoop tot levering, moet u al daarmee al snel 3 tot 4 maanden uittrekken wanneer u besluit dit zelf te regelen.

U kunt er ook voor kiezen hulp in te schakelen van een gespecialiseerd bedrijf in auto’s importeren uit Amerika. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van de dienstverlening van Marlog Car Handling zal het import traject en de overtocht van uw auto aanzienlijk korter duren en bent u er verzekerd van dat alles geregeld wordt.

Schatting kosten auto verschepen uit Amerika

Wat het verschepen van een auto uit de VS exact kost is mede afhankelijk van het formaat van de auto, vertrekhaven en aankomsthaven. Als schatting kunt u rekenen op een bedrag tussen de € 850 en € 1500 voor het zeetransport. Hierbij komen dan nog cargadoorskosten en kosten voor een transportverzekering en invoerkosten.

Om een schatting te maken van de totale kosten om een auto uit Amerika naar Nederland te krijgen, kunt u gebruik maken van de volgende formule:

aanschafprijs van de auto + € 1.500 transportkosten) x 10% invoerrechten*) x 21% *BTW

Kosten verschepen auto Verenigde Staten

Hulp nodig bij het verschepen van een auto uit Amerika?

Kunt u hulp of advies gebruiken bij het verschepen van een Amerikaanse auto? Of bij het volledige importproces? Neem dan vandaag nog contact op met de specialisten van Marlog Car Handling. Bel hiervoor naar +31 (0)165 – 30 50 60, mail naar info@mchnl.com of vraag vrijblijvend een offerte aan.Op die manier bespaart u een hoop tijd en bent u ervan verzekerd dat alles rondom het importproces goed geregeld wordt. Marlog Car Handling kan u bij heel het proces ontzorgen, maar u kunt ook bij ons terecht voor enkel advies of hulp bij een deel van het traject. Bijvoorbeeld enkel voor het verschepen van de auto.

Ook als het gaat om het importeren en verschepen vanuit andere landen kunt u bij Marlog Car Handling terecht. Denk daarbij aan landen als Canada, Japan, Dubai, Australië. Daarnaast importeren wij ook uw motor, boot of klassieker of helpen wij u bij een internatiole verhuizing met inboedel inclusief voertuig(en). Naast kosten voor het verschepen kom er ook ander auto import kosten kijken bij het importeren van een voertuig. Wilt u advies hoe u kunt besparen met auto import? Neem snel contact op met Marlog Car Handling!

Hulp nodig bij het importeren van een auto of ander voertuig?
Marlog Car Handling helpt u graag!

Neem contact op

info@mchnl.com

Weten hoeveel het gaat kosten?

Offerte aanvragen