Binnen 6 weken uw droomauto
20 jaar ervaring
Volledig ontzorgd van A tot Z
Oplossing op maat

Auto verschepen Amerika? Volg deze 4 stappen

Home » Auto verschepen Amerika? Volg deze 4 stappen

Wilt u een auto verschepen vanuit of naar Amerika? Dan zijn er verschillende mogelijkheden waaruit u kunt kiezen. Afhankelijk van uw budget, geduld en het soort voertuig dat u wilt verschepen. Als auto importeur en specialist in het verschepen van auto’s en andere voertuigen, kunnen wij u er alles over vertellen. Met deze stappen bepaalt u hoe u uw auto kunt verschepen.

1. Kies de manier van verschepen voor uw auto

Een auto verschepen kan in basis op twee verschillende manieren:

  • Per container
  • Met roll-on/roll-off methode (RORO)

Auto verschepen per container

Een auto verschepen per container is de meeste veilige manier van verschepen, met de minste kans op schade. Daarnaast kun je de auto met vrijwel elk containerschip laten verschepen. Het verschepen per container is meestal wel duurder dan verschepen per RORO.

Auto RORO verschepen

Een auto verschepen met de RORO-methode is doorgaans het goedkopere alternatief. Een nadeel is echter dat de auto minder goed beschermt is tegen weersinvloeden van buitenaf en is de kans op schades groter. Daarnaast is het aanbod schepen dat geschikt is voor RORO transport kleiner. Hierdoor kan het langer duren voordat uw auto verscheept kan worden.

2. Kies de vertrek- en aankomsthaven voor het verschepen van uw auto

Zeker wanneer u vanuit of naar Amerika een auto wilt verschepen kan het veel uitmaken voor welke vertrek- en aankomsthaven u kiest. Zo zijn de kosten voor het verschepen vanuit het westen van Amerika een stuk hoger, dan vanuit het oosten. Logisch want vanuit het oosten is de afstand minder groot. Waardoor het minder lang duurt om de auto te verschepen en de brandstofkosten voor de rederij lager zijn. Het kan daarom in sommige gevallen kostentechnisch interessanter zijn om de auto over land te transporteren (via weg of spoor) naar de dichtstbijzijnde haven.

3. Zorg voor de juiste documenten om uw auto te kunnen verschepen

Om een auto te kunnen verschepen naar een ander land, moet de benodigde documentatie op orde zijn. Dit geldt ook wanneer u een auto van Amerika wilt verschepen naar Nederland of andersom. Lees u dus vooraf goed in of laat u adviseren door een bedrijf dat hierin is gespecialiseerd.

4. Laat u adviseren door een gespecialiseerd transportbedrijf

Het verschepen van een auto of ander voertuig kan best een ingewikkeld en tijdrovend proces zijn. U kunt veel tijd, gedoe en geld besparen door het verschepen van uw auto uit te besteden aan een transportbedrijf, zoals Marlog Car Handling. Wij zullen de bovenstaande stappen met u doorlopen en u adviseren voor de voor u beste transportoplossing.

Voordelen auto verschepen Amerika met Marlog

Marlog Car Handling is gespecialiseerd in het verschepen van auto’s uit Amerika of naar Amerika toe. Wij kunnen u van het juiste advies voorzien en bieden u zekerheid voor de beste transportoplossing.

Betrouwbaar en onafhankelijk transport advies

Wij geven u altijd het beste en meest gunstige transport oplossing.

  Persoonlijke en snelle service

Wij vinden persoonlijke en snelle service erg belangrijk. Zo staan onze ervaren en gedreven transport specialisten fulltime voor u klaar.

Voordelig verschepen

Wij kunnen uw auto voordelig verschepen (RORO of container). Zo verschepen wij auto’s en andere voertuigen van over de hele wereld. Hierdoor kunnen wij ladingen combineren en hebben wij een sterk wereldwijd netwerk, waardoor u kunt profiteren van de scherpste tarieven en kortere wachttijden.

Volledige import service

Naast het verschepen van uw auto, kunt u bij ons ook terecht voor het uitbesteden van het gehele import proces van uw voertuig. Of alles wat daartussen zit.

Auto Amerika laten verschepen?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het verschepen van uw auto uit Amerika of naar Amerika toe? Neem vrijblijvend contact op met de transport specialisten van Marlog Car Handling. Ook voor het verschepen van andere motorvoertuigen of andere landen zijn wij uw transportbedrijf!

Een auto importeren (of ander voertuig) en kunt u hiervoor wel wat hulp gebruiken? Ontdek onze complete auto import service!

Hulp nodig bij het importeren van een auto of ander voertuig?
Marlog Car Handling helpt u graag!

Neem contact op

info@mchnl.com

Weten hoeveel het gaat kosten?

Offerte aanvragen