Binnen 6 weken uw droomauto
20 jaar ervaring
Volledig ontzorgd van A tot Z
Oplossing op maat

BTW wijzigingen per jan 2019

Vraag een offerte aan

Home » BTW wijzigingen per jan 2019

BTW wijzigingen per jan 2019

 • Btw verandering 6% naar 9% voor oldtimers
 • Verandering BTW oldtimers Nederland
 • Lage tarief naar 9% voor oldtimers in NL
 • Verandering BTW oldtimers NL
 • Verhoging btw invoer oldtimer

BTW verandering van 6% naar 9% voor oldtimers per 1 jan 2019

Zeer gewaardeerde klant!

Zoals u wellicht heeft vernomen, is er een verandering van het BTW tarief van 6% per 1 januari 2019 stijgen naar 9% voor oldtimers. Dit zijn de klassieke auto ’s van 30 jaar en ouder.

Wat verandert er voor u ?
Heel simpel. Feitelijk hoeft er voor u niets te veranderen omtrent de verandering van BTW voor oldtimers in NL. Wij hebben sinds de rumoeren de kop op staken, gezocht naar passende oplossingen voor de verschillende scenario ’s die de revue kunnen passeren. Deze zijn uiteindelijk in uw voordeel. Marlog Car Handling heeft een aantal oplossingen gevonden, zodat de verandering in BTW voor oldtimers in Nederland geen of minder gevolgen voor u heeft.
Wat is de oplossing?
Marlog heeft, in samenwerking met haar betrouwbare partners in zowel Duitsland als Denemarken, gezocht naar de mogelijkheid om de voertuigen aldaar voor u in te klaren tegen de daar geldende BTW regelingen en (lagere) percentages. Dit is voor Duitsland 7% voor de oldtimers en in Denemarken zelfs 5%. Wij kunnen u dit lage tarief aanbieden in plaats van het hogere 9% voor oldtimers in NL.

Speciale situatie Noord-Duitsland
Echter hebben wij via Noord-Duitsland veel problemen ervaren met de inklaring van klassieke auto’s aldaar. Denk aan het verwijderen van de vloeistoffen uit de airco units, of zelfs het geheel verwijderen van deze units. Dit brengt onnodige tijd en kosten met zich mee. Daarnaast heerst er nog altijd een congestie in de havens van Noord Duitsland, waardoor schepen en containers soms dagen in de haven moeten wachten om gelost te worden.

Een andere locatie gevonden
Dit was voor ons dus geen optie. Wij hebben derhalve naar een locatie gezocht (en gevonden) dichtbij de Venlo / Dusseldorf.

 • Wij kunnen auto‘s met een lage waarde gewoon in Nederland inklaren tegen 9%. Veel klanten zullen niet echt wakker liggen van de verhoging en ‘dealen’ hiermee zoals men al jaren heeft gedaan.
 • Voor auto’s met een hogere waarde, kunnen wij het transport en de douane-inklaring in Duitsland (Hilden – omgeving Duisburg, net over de grens) of Denemarken aanbieden.

Een andere interessante optie

Wij kunnen zelfs regelen, indien gewenst, om de auto na inklaring achter te laten in Hilden om aldaar afgehaald te worden. Dit kan logistiek gezien interessant zijn voor u. De optie om in Roosendaal af te halen blijft uiteraard.

 • Voor het hogere segment auto‘s kunnen wij de inklaring in Denemarken verzorgen. Daar is het tarief slechts 5%. Echter is dit pas interessant vanaf een bepaalde waarde, aangezien de transportkosten terugverdiend moeten worden.
 • Om u een idee te geven wat voor u van toepassing is, verwijs ik u graag naar de bijlage met hierin een indicatie van de waarde met de daarbij geldende kosten en BTW tarief.
 • Gelieve te noteren dat dit puur indicatief is. In de waarde is nog niet de zeevracht opgenomen en uiteraard ook niet onze normale lossingskosten en handling fees.

We gaan gewoon weer verder!

Met andere woorden: wij hebben het plan klaar liggen en wij kunnen per 1 januari voor u van start! Met de opties die hier beschreven staan, de verandering van het lage tarief (6%) naar 9% voor oldtimers in NL, geen invloed op u.

 • Nogmaals, geen gedoe in (Noord-)Duitsland, geen problemen met de douane aldaar.
 • Het transport geschiedt per open Car-Carrier op basis van volle trucks.

Het kan dus even duren voordat wij een complete truck hebben ingedeeld. Naarmate januari vordert, verwachten wij elke week 1 of meerdere trucks te kunnen inzetten.

Uitzonderingen op de verhoging van de BTW invoer op een oldtimer

Er zijn enkele uitzonderingen op de verandering in BTW voor oldtimers in Nederland:

 • Uitgezonderd op de verhoging van de BTW invoer op een oldtimer, zijn Replica‘s en Hot Rods.
 • Voertuigen moeten ouder zijn dan 30 jaar en in originele staat.

Mocht u nog vragen hebben, dan weet u ons te vinden!

Neem contact op

info@mchnl.com

Weten hoeveel het gaat kosten?

Offerte aanvragen