Binnen 6 weken uw droomauto
20 jaar ervaring
Volledig ontzorgd van A tot Z
Oplossing op maat

Wie droomt er niet van een Amerikaanse oldtimer. Een echte Amerikaanse muscle car, een klassieke pick up, maar ook voor een Europese oldtimer vindt u in Amerika genoeg aanbod. Maak uw droom werkelijkheid. Als auto import specialist van Amerikaanse oldtimers vertellen wij u graag hoe, aan de hand van dit stappenplan.

1. Dé Amerikaanse oldtimer van uw dromen

Smaak is persoonlijk. Dat geldt ook voor dromen. Wat is de Amerikaanse oldtimer van uw dromen? Voor de één is dat een Ford Mustang en voor de ander een Chevrolet Camaro, een oude Porsche 911 of een oldtimer pick up. Dat kunnen wij natuurlijk niet voor u bepalen. Maak eerst eens een lijstje van merken, modellen en misschien al uitvoeringen. Want afhankelijk van uw budget is natuurlijk niet alles even haalbaar en realistisch. Zelfs niet voor dromen.

2. Bepaal vooraf uw budget voor de oldtimer

Om dromen werkelijkheid te maken is natuurlijk wel budget nodig. Bepaal vooraf uw budget. Zo krijgt u een betere indicatie van de haalbaarheid van uw droom. Of misschien moet u nog even doorsparen of concessies doen. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een ander model, uitvoering of te kiezen voor een oldtimer in een minder goede staat.

3. Bepaal vooraf de gewenste staat van de oldtimer

De staat van de oldtimer heeft natuurlijk invloed op de vraagprijs. Over het algemeen geldt: hoe beter de staat, hoe hoger de vraagprijs. Afhankelijk van uw beschikbare budget, technische kennisniveau en zin en tijd om aan een klusproject te gaan beginnen, maakt u daarom een inschatting van de staat waarin de oldtimer zich moet bevinden.

Bent u handig met auto’s en heeft u een beperkt budget of gewoon zin een mooi project. Dan kunt u natuurlijk ook gaan voor een opknapper of renovatieproject. Wilt u meteen kunnen rijden of heeft u nog nooit een onder de motorkap gekeken? Ga dan op zoek te gaan naar een Amerikaanse oldtimer in bijna nieuwstaat.

4. Ga online op zoek naar uw oldtimer

In de tijd dat uw oldtimer van de band af kwam rollen bestond er nog geen internet. Maar inmiddels maakt internet de zoektocht naar uw oldtimer wel een stuk eenvoudiger. Zo zijn er voldoende websites te vinden waar amerikaanse oldtimers te koop worden aangeboden. 

U kunt ervoor kiezen enkel te zoeken in Nederland naar beschikbare Amerikaanse oldtimers. Maar afhankelijk van uw wensen, zult wellicht merken dat het aanbod in Nederland beperkt is. U kunt online natuurlijk ook gemakkelijk wereldwijd zoeken naar uw Amerikaanse droomauto. Naast een groter aanbod kunt u zo ook nog eens geld besparen op de aanschafprijs. Deze kan, in bijvoorbeeld Amerika, zomaar een stuk lager liggen.

5. Maak een shortlist van potentiële oldtimers

Heeft u een aantal potentiële Amerikaanse oldtimers gevonden online? Maak een shortlist van potentiële aanwinsten. Zo wedt u niet op één paard, maar verspreidt u uw kansen. Mocht de oldtimer bij nadere inspectie toch niet voldoen aan uw wensen en eisen, dan heeft u altijd nog een optie achter de hand.

6. Inspecteer uw oldtimer

Wilt u zekerheid. Dan is het advies altijd om vooraf de auto te bekijken en te inspecteren. Afhankelijk van uw technische kennis, hoeveelheid tijd, budget en afstand tot de aangeboden oldtimer, kunt u er ook voor kiezen deze inspectie uit te besteden. Zo zijn er bedrijven gespecialiseerd in de inspectie van auto’s en oldtimers die u hierbij kunnen helpen.

7. Koop uw Amerikaans oldtimer

Voldoet de Amerikaanse oldtimer aan uw wensen en eisen? Dan kunt overgaan tot de aankoop van uw droomvoertuig. Soms lastig bij oldtimers, maar probeer vooraf een vergelijk te maken met andere vergelijkbare auto’s. Zo kunt u een inschatting maken van de waarde van de auto.

Voordelen Amerikaanse oldtimer importeren

Heeft u of gaat u een oldtimer in het buitenland kopen? Geen probleem. Het importeren van een oldtimer kent voordelen. U heeft meer keuze en de aanschafprijs ligt bijvoorbeeld vaak lager. Gaat u een oldtimer importeren van 30 jaar of ouder, dan profiteert u ook van de volgende financiële voordelen:

  • U hoeft geen invoerrechten te betalen 
  • U betaalt een lager btw tarief van 9%
  • U betaalt geen BPM

Amerikaanse oldtimer laten importeren?

Heeft u uw Amerikaanse oldtimer van uw dromen gekocht in het buitenland en wilt u deze auto importeren uit Amerika? Geen probleem! Marlog Car Handling helpt u graag met het importeren van uw auto. 

Wil u meer weten over de auto import kosten en wilt advies hoe u kunt besparen bij het importeren van uw Amerikaanse oldtimer? Neem snel contact op met Marlog Car Handling!

Hulp nodig bij het importeren van een auto of ander voertuig?
Marlog Car Handling helpt u graag!

Neem contact op

info@mchnl.com

Weten hoeveel het gaat kosten?

Offerte aanvragen