Binnen 6 weken uw droomauto
20 jaar ervaring
Volledig ontzorgd van A tot Z
Oplossing op maat

Gaat u een auto importeren of een ander voertuig invoeren vanuit een land buiten de EU? Dan dient u bij de invoer van het voertuig invoerrechten en BTW te betalen. Deze kosten worden in rekening gebracht bij het inklaren van het voertuig bij de Nederlandse Douane. 

Het verschil buiten en binnen de EU

Bij het importeren van een auto of ander voertuig van buiten de EU, moet u over het algemeen dus invoerrechten en BTW afdragen. Is het land, van waaruit u de auto importeert, wel aangesloten bij de Europese Unie (EU)? Dan valt het invoeren van een voertuig onder het vrije verkeer van goederen. In dat geval hoeft u geen invoerrechten of BTW af te dragen bij het invoeren van het voertuig. Wel moet u in beide gevallen eventuele (rest-)BPM betalen.

Berekenen invoerrechten en BTW

Het percentage invoerrechten en BTW dat bij het invoeren van een auto of ander voertuig betaald moet worden is verschillend per soort voertuig. Ook speelt de leeftijd van het voertuig een rol bij het vaststellen van de percentages.

Wilt u weten welke percentages invoerrechten en BTW u moet betalen van uw auto, motor, truck of oldtimer? Bekijk onderstaand schema en vindt de percentage aansluitend bij uw voertuig

Schema percentages invoerrechten & BTW

 

Rekenvoorbeeld invoerrechten en BTW importauto

Situatie 1: Auto uit Amerika importeren

Stel u wilt een 2 jaar oude auto uit Amerika importeren en invoeren naar Nederland. De aankoopprijs van de auto bedraagt 20.000 euro en voor het transport bent u 1.000 euro kwijt. 

Invoerrechten

In bovenstaande situatie betaalt u 10% invoerrechten: 2.100 euro

BTW

Het totale bedrag (aankoopprijs, transportkosten en invoerrechten samen) komt hiermee uit op 23.100 euro. Hierover moet vervolgens nog BTW betaald worden. In bovenstaande situatie is het BTW tarief gelijk aan 21%. Het BTW bedrag komt hiermee uit op 4.851 euro.

Totaalbedrag exclusief BPM

Het totaalbedrag exclusief BPM dat u voor de importauto uit Amerika kwijt bent komt hiermee uit op 27.951 euro

Totaalbedrag inclusief BPM

Het (rest-)BPM bedrag is verschillend per situatie. Dit is onder andere afhankelijk van de leeftijd van de auto en de soort brandstof. Er zijn echter verschillende rekenmethodes beschikbaar en afhankelijk per situatie kan dit resulteren in verschillende BPM bedragen. Voor het bepalen van het laagst mogelijk BPM bedrag, kunt u een vrijblijvende BPM berekening aanvragen Marlog Car Handling. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt.

Situatie 2: Oldtimer uit Amerika importeren

Stel u heeft oldtimer gekocht van 35 jaar oud in Amerika en u wilt de oldtimer importeren en invoeren van Amerika naar Nederland toe. De aankoopprijs was 30.000euro en het transport bedroeg 900 euro.

Invoerrechten

In bovenstaande situatie betaalt u geen invoerrechten, omdat de auto ouder is dan 30 jaar.

BTW

Omdat het auto ouder dan 30 jaar betreft kunt u doorgaans profiteren van het lagere BTW tarief van 9%. Het BTW bedrag komt hiermee uit op 2.781 euro.

Het lagere tarief is wel afhankelijk van een aantal spelregels. Wilt u zeker zijn van het BTW tarief in uw situatie? Neem vrijblijvend contact op met de autoimport specialisten van Marlog Car Handling. Wij zoeken het voor u uit.

Totaalbedrag

Het totaalbedrag voor het importeren van uw oldtimer uit Amerika komt hiermee uit op 33.681 euro. U hoeft geen BPM te betalen voor een voertuig ouder dan 30 jaar.

Ook een auto importeren?

Wilt u ook een auto of ander voertuig gaan importeren? Marlog Car Handling helpt u graag! Zo kunnen wij het hele importproces voor u uit handen nemen. Maar ook voor advies of het uitbesteden van een onderdeel in het importproces, kunt u bij ons terecht.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor het importeren van uw auto of ander voertuig? Neem vrijblijvend contact met Marlog Car Handling. Dé auto import specialist!

Hulp nodig bij het importeren van een auto of ander voertuig?
Marlog Car Handling helpt u graag!

Neem contact op

info@mchnl.com

Weten hoeveel het gaat kosten?

Offerte aanvragen