Binnen 6 weken uw droomauto
20 jaar ervaring
Volledig ontzorgd van A tot Z
Oplossing op maat

Kosten auto importeren

Wilt u een auto importeren, dan krijgt u natuurlijk te maken met kosten. Hierbij moet u denken kosten voor aanschaf, transport, invoer, btw, keuring en bpm.

Wilt u meer weten over deze kosten? We leggen u hier graag uit.

Vraag een offerte aan

Home » Kosten auto importeren

Kosten auto importeren binnen of buiten de EU

Er zijn een aantal standaard kosten waarmee u vooraf rekening moet houden, wanneer u een auto wilt gaan importeren. Afhankelijk van of de auto afkomstig is van een land binnen de Europese Unie (EU) of daarbuiten.

Kosten auto import binnen de EU

Bij het importeren van een auto binnen de EU, moet u rekening houden met de volgende kosten:

 • Aankoopprijs
 • Transport
 • RDW keuring
 • BPM
 • Kenteken registratie
 • BTW (in enkele situaties)

Kosten auto import buiten de EU

Bij het importeren van een auto van buiten de EU, komen er nog aanvullende kosten bij:

 • Verschepen
 • Invoerrechten
 • BTW

  Kosten aankoop import auto

  Voordat u een auto kunt importeren moet u natuurlijk eerst een auto kopen. De aankoopprijs is vaak onderhandelbaar. Ga dus niet zomaar akkoord met de vraagprijs. Hier kunt u namelijk veel kosten mee besparen. Niet alleen betaalt u minder voor de auto, de aankoopprijs is ook bepalend voor de hoogte van de BTW en de invoerrecht die u moet betalen.

  Gratis BPM berekening met laagste BPM-garantie? Onze collega’s van zusterbedrijf Importautos.nl bereken het voor u! Zo heeft u binnen 24 uur de laagst mogelijke BPM in uw mailbox.

  Transportkosten import auto

  Het transport naar Nederland kan op verschillende manieren geregeld worden. De kosten hiervan zijn afhankelijk van het land waarvandaan de auto getransporteerd moet worden en welke keuzes u hierin maakt. 

  Kosten autotransport binnen Europa

  Importeert u een auto van binnen Europa, uit bijvoorbeeld Duitsland of België, dan kunt u er voor kiezen de auto per vrachtwagen of autoambulance te laten transporteren. Of als u echt kosten wilt besparen, kunt u er zelfs voor kiezen om de auto zelf op te halen en naar Nederland te rijden. Houd er in dat geval wel rekening mee dat de auto voorzien moet zijn van een zogenaamd ‘Eendagskenteken’ en minstens WA-verzekerd moet zijn. 

  Kosten auto transport buiten Europa

  Importeert u een auto van buiten Europa, bijvoorbeeld uit Amerika, Canada of Dubai? Dan kunt u de auto laten verschepen. De auto zal dan wel nog naar de haven getransporteerd moeten worden. Eenmaal aangekomen in de haven, in bijvoorbeeld Nederland of België, kunt u er weer voor kiezen de auto per autoambulance of zelf te rijden naar de gewenste locatie.

  Kosten RDW keuring import auto

  Voordat de import auto voorzien kan worden van een Nederlands kenteken zal deze eerst gekeurd moeten worden door het RDW. Dit kunt u laten doen bij een RDW-keuringsstation of door het RDW erkend importbedrijf. De kosten voor de RDW-keuring van een import auto zijn afhankelijk of de auto voorzien is van een Europese typegoedkeuring. Is de auto niet voorzien van een Europese typegoedkeuring, omdat deze bijvoorbeeld vanuit Amerika komt, dan zal deze een uitgebreidere keuring moeten ondergaan en zullen deze kosten hoger uitvallen.

  Kosten BPM import auto

  Voor elke auto jonger dan 30 jaar moet u bij het invoeren in Nederland BPM betalen. Hierbij maakt het dus geen verschil of de auto van binnen of buiten de EU komt. Doorgaans wordt het BPM bedrag bepaald aan de hand van de CO2-uitstoot van de auto. Zaken als leeftijd, marktwaarde (of taxatiewaarde) zijn daarbij bepalend voor de afschrijving. Het BPM bedrag kan op vele verschillende manieren worden berekend. 

  Wilt u zeker zijn dat u het juiste en het meest voordelige BPM bedrag betaald over uw import auto? Dan doet u er verstandig aan het BPM bedrag te laten bereken door een specialist. Zo kunt u veel kosten besparen en komt u achteraf niet voor verrassingen te staan.

  Kosten kentekenregistratie import auto

  Is de import auto RDW gekeurd en het BPM bedrag betaald, dan kan het Nederlandse kenteken worden aangevraagd. Hiervoor kunt u terecht bij een RDW-keuringsstation of bij een door het RDW erkend importbedrijf.

  Kosten BTW import auto

  Bij het invoeren van een auto krijgt u niet altijd te maken met BTW. Dit is afhankelijk of auto afkomstig is van een land binnen of buiten de EU.

  BTW import auto binnen de EU

  Bij het invoeren van een auto binnen de EU hoeft u doorgaans geen BTW te betalen. Er is echter één uitzondering. Is de auto jonger dan 6 maanden of heeft deze minder dan 6000 km gereden, dan kan de Belastingdienst de auto als nieuw aanmerken. In dat geval dient u BTW betalen over het voertuig.

  BTW import auto buiten de EU

  Is de auto afkomstig vanuit een land buiten de EU, dan dient u altijd BTW te betalen bij het het invoeren van het voertuig.

  BTW-percentage

  Het BTW-percentage is afhankelijk van de leeftijd van de auto. Is de auto jonger dan 30 jaar dan betaald u een percentage van 21% BTW. Is de auto 30 jaar of ouder dan wordt het BTW-percentage gereduceerd tot 6%.

  Kosten BTW berekenen

  Het BTW-bedrag wordt als volgt berekend:

  • Auto jonger dan 30 jaar: 21% over de aankoopprijs+transportkosten+invoerrechten.
  • Auto 30 jaar en ouder: 6% over de aankoopprijs+transportkosten+invoerrechten.

  Kosten invoerrechten import auto

  Gaat u een auto importeren van buiten de EU, dan moet deze ingevoerd worden bij de douane. Hierbij moet u doorgaan invoerrechten betalen. Het percentage invoerrechten is afhankelijk van het soort voertuig dat u wilt importeren en de leeftijd van het voertuig:

  • Jonger dan 30 jaar:
   • Auto: 10% invoerrechten
   • Motor: 6% invoerrechten
   • Truck: 22%
  • 30 jaar of ouder:
   • Geen invoerrechten

  Hulp bij het importeren nodig?

  Kunt u hulp gebruiken bij het importeren van een auto of ander voertuig? U kunt aan ons het gehele importproces uitbesteden, maar u ook onze hulp inschakelen voor het verschepen of invoeren van uw auto. Wij maken het importeren van uw voertuig gemakkelijk en betaalbaar. Zo kiest u voor zekerheid en snelheid, met een persoonlijke service!

  Auto importeren van buiten Europa

  Wilt u een auto importeren uit Amerika (of ander niet Europees land) en kunt u wel wat hulp gebruiken? Marlog Car Handling helpt u graag! Neem contact op met ons voor de mogelijkheden of een offerte op maat!

  Auto importeren binnen Europa vanuit een niet EU-land

  Wilt u een auto importeren buiten de EU, maar binnen Europa, zoals Zwitserland of Engeland? Ons collega’s van zusterbedrijf Marlog Europe helpen u graag!

  Auto importeren binnen de EU?

  Wilt u een auto importeren uit Duitsland, België of andere EU-lidstaat? Importauto’s helpt u graag! Ons collega’s van zusterbedrijf Importautos.nl helpen u graag!

  Hulp nodig bij het importeren van een auto of ander voertuig?
  Marlog Car Handling helpt u graag!

  Neem contact op

  info@mchnl.com

  Weten hoeveel het gaat kosten?

  Offerte aanvragen