Binnen 6 weken uw droomauto
20 jaar ervaring
Volledig ontzorgd van A tot Z
Oplossing op maat
Home » Proces

Proces

Marlog Car Handling biedt het hele traject aan.

Dat bestaat uit:

 • Betalingsbemiddeling
 • Het ophalen
 • Documentatie
 • Het verschepen import/export
 • Documentatie regelen inkomende / uitgaande land
 • Het afwikkelen
 • Natransport

Hulp nodig bij het importeren van een auto of ander voertuig?
Marlog Car Handling helpt u graag!

Marlog Car Handling heeft professionele expediteurs, groot agentschap en goede expertise. Zo kunnen wij uw transport veilig en snel verschepen.

Natuurlijk biedt Marlog Car Handling alle diensten ook los aan. Heeft u een auto die van A naar B vervoerd moet worden, wij regelen het voor u. Heeft u alleen een invoer of uitvoerdocument nodig? Marlog Car Handling regelt het voor het u.

Marlog Car Handling beschikt over alle faciliteiten om gebruikt te worden als laad en los station.

Mocht u een eigen container hebben die u graag bij Marlog Car Handling wilt laten lossen of laden dan is dit geen probleem. U kunt zelf de trucking regelen of Marlog Car Handling kan dit voor u regelen.

Daarbij is het ook mogelijk om uw goederen op te slaan bij Marlog Car Handling tegen minimale kosten.

Veilige Internationale betaling
Marlog Car Handling biedt in samenwerking met de lokale agenten in USA en Dubai een veilige betaalgarantie aan, de zogeheten Escrow Service. U betaalt de prijs van het voertuig aan onze agent en deze zal de betaling aan de verkoper voldoen zodra de auto wordt opgehaald. Zo bent u verzekerd van een correcte afhandeling zonder fysiek aanwezig te zijn.

Inland transport
Door het wereldwijde agentennetwerk kan Marlog Car Handling uw voertuig waar dan ook ophalen en leveren de uitgaande haven. U kunt er ook voor kiezen zelf de voertuigen aan te leveren bij de desbetreffende agent.

Documentatie
De benodigde documentatie om een voertuig te exporteren / importeren:

 • Gegevens verkoper
 • Gegevens consigne
 • Kopie Title
 • Kopie Bill of Sale
 • Kopie paspoort

Verschepen
Uw voertuig wordt veilig en snel in een container op per RoRo transport verscheept vanuit bijvoorbeeld Amerika, Canada of Mexico naar de gewenste bestemming. Dit is vrijwel altijd Rotterdam of Antwerpen waarna de containers worden vervoerd naar Roosendaal. U kunt er voor kiezen u auto te verschepen in verschillende containers.

Fysieke afwikkeling
Marlog Car Handling is door de jarenlange kennis en ervaring gespecialiseerd in het laden en lossen van voertuigen in containers. Onze loodsen hebben special equipement om alle auto’s, motoren, boten, etc. zonder enige problemen te kunnen behandelen. Dit gaat van voorzetapparatuur voorop de heftrucks tot en met verrijdbare hydraulische schaarplatformen om auto’s die double-stacked staan op niveau te kunnen lossen. Na de lossing krijgt u een inspectierapport, worden er foto’s gemaakt en gaat het voertuig voorlopig in de compleet beveiligde stalling. Het laden en lossen wordt dus verzorgd door een ervaren team en met behulp van professioneel materiaal.

Inklaring
De inklaring wordt verzorgd door onze eigen douaneafdeling. Alle voertuigen kunnen worden ingeklaard voor auto’s geldt:

 • Auto’s jonger dan 30 jaar 21% BTW                             10% invoerrechten
 • Auto’s 30 jaar en ouder (origineel) 9% BTW

Ook is het mogelijk auto’s in te voeren als:

 • Verhuisgoed
 • BTW verlegging
 • In Duitsland of Denemarken à doorlinken naar die pagina

Natransport
Marlog Car Handling is in staat vanaf de aankomsthaven de voertuigen zorgeloos en veilig bij u af te leveren. U kunt ook uw voertuigen ook zelf ophalen bij het centraal magazijn in Roosendaal. 

Soorten transport

Container

Marlog Car Handling verscheept containers naar welke bestemming er gewenst is. Container vervoer is een meest veilige manier om het voertuig te vervoeren.

De container wordt geladen in onze loods in Roosendaal, geseald en naar de desbetreffende haven gebracht waar de container op de boot geplaatst zal worden. Doormiddel van containervervoer is het mogelijk om meerdere goederen mee te verschepen dan alleen enkel het voertuig.

Container vervoer is ook beschikbaar voor auto’s die beschadigd zijn of die niet meer kunnen rijden.

RoRo
Transport met RORO wilt zeggen Roll on Roll off. De auto wordt op de boot gereden die speciaal is voor auto transport. Marlog Car Handling kan deze services aanbieden. RORO is naar vele landen beschikbaar. Bij RORO verschepingen mogen er geen goederen in het voertuig achter gelaten worden.

Neem contact op

info@mchnl.com

Weten hoeveel het gaat kosten?

Offerte aanvragen