Binnen 6 weken uw droomauto
20 jaar ervaring
Volledig ontzorgd van A tot Z
Oplossing op maat

Voor veel mensen is het een droom: rijden in hun eigen Amerikaanse oldtimer. Helaas blijft het vaak bij dromen. Onterecht vinden wij! Als auto importeur (en exporteur) importeren wij dagelijks auto’s uit Amerika. Ook vaak pareltjes van oldtimers in welke staat dan ook. Wij maken graag ook uw droom waar! Over 6 weken kan uw droomauto al voor de deur staan. In deze 3 stappen kunt u straks in uw eigen Amerikaanse oldtimer rijden:

  1. Amerikaanse oldtimer zoeken
  2. Amerikaanse oldtimer kopen
  3. Amerikaanse oldtimer importeren

1. Amerikaanse oldtimer zoeken

‘Zoekt en gij zult vinden’. Voor het realiseren van uw droom, moeten we natuurlijk eerst op zoek naar een geschikte auto. Vooraf doet u er goed aan een lijstje te maken met uw wensen en eisen:

  • Welk merk auto?
  • Welk type model?
  • Welke motorisering?
  • In welke staat moet de auto verkeren?
  • Welke kleur auto?
  • Enzovoort.

Vaak heeft u al wel een bepaald beeld van het type of model dat u voor ogen heeft. Dit is natuurlijk erg smaakgebonden. Maar heeft u al nagedacht over de staat waarin de auto moet verkeren? Zeker bij oldtimers is hier veel onderscheid in. Van enkel een chassis tot compleet gerestaureerd en rijklaar (en alles ertussenin). 

Heeft u uw wensen en eisen inzichtelijk gemaakt? Dan kunnen we gaan zoeken. Hoe groter en concreter uw wensen- en eisenpakket is, hoe gerichter we kunnen gaan zoeken. Maar mogelijk ook hoe lastiger een auto te vinden is die voldoet aan dit pakket. Zeker bij oldtimers moet er dan ook geregeld concessies gedaan worden. 

Het aanbod Amerikaanse oldtimers is vaak beperkt. Zeker wanneer u enkel zoekt in Nederland. Daarom kiezen veel mensen ervoor om ook buiten de landsgrenzen te gaan zoeken. Het spreekt voor zich dat het aanbod Amerikaanse oldtimers in Amerika het grootste is. Wilt u dus zo min mogelijk concessies doen? Begin dan zeker daar met zoeken. Vindt u dit lastig? Neem contact op met onze import specialisten en vraag naar aankoophulp! Door gebruik te maken van ons netwerk in Amerika vinden wij altijd een geschikte auto voor u.

Hulp bij het zoeken en aankopen van uw Amerikaanse oldtimer? Maak gebruik van onze aankoophulp of escrow service

Meer informatie Aankoophulp

Meer informatie Escrow Service

2. Amerikaanse oldtimer kopen

Heeft u uw Amerikaanse droomauto gevonden? Dan kunt overgaan tot aankoop van de auto. Het doen van een dergelijke aankoop op afstand is vaak lastig. Zo is de technische staat van het voertuig niet af te leiden uit enkel foto’s. Bent u niet van plan de auto fysiek te gaan bekijken of bent u technisch minder onderlegd? Laat dan altijd een aankoopinspectie uitvoeren vooraf. Hiermee minimaliseert u verrassingen achteraf. Daarnaast versterkt het uw onderhandelingspositie, omdat u beter weet wat u koopt en waar u aan toe bent. Wilt u een aankoopinspectie voor de aankoop uit laten voeren? Ook hiervoor kunt u bij Marlog Car Handling terecht. Wij hebben beschikking over aankoopinspecteurs verspreid over heel Amerika. 

De technische staat van de auto voldoet? Dan kunt u overgaan tot aankoop van de auto. Ook hierbij kunt kiezen voor extra zekerheid. Een internationale betaling voor een product als een auto is toch iets anders dan een aankoop in een gemiddelde webshop. Daarom kunt u gebruik maken van onze Escrow Service. Zo kunt u veilig internationaal betalen zonder zelf aanwezig te hoeven zijn.

Zekerheid over de technische staat van de Amerikaanse oldtimer? Neem contact op met Marlog Car Handling en vraag naar een aankoopinspectie

Neem contact op met Marlog

3. Amerikaanse oldtimer importeren

Is ook de aankoop van de oldtimer in de Amerika afgerond? Dan moet de auto nog verscheept en geïmporteerd gaan worden naar Nederlandse bodem. Hiervoor kunt u natuurlijk eigenhandig een transporteur gaan zoeken. Maar veel makkelijker, sneller, betrouwbaarder en goedkoper is om contact op te nemen met Marlog Car Handling. Wij verschepen en importeren wekelijks auto’s vanuit Amerika. Door gebruik te maken van ons importnetwerk bent u ervan verzekerd dat uw oldtimer snel, veilig en tegen gunstige tarieven vervoerd wordt.

Staat uw Amerikaanse oldtimer op Nederlandse bodem, dan kunt u bijna gaan rijden. Afhankelijk van de staat van de auto natuurlijk. Voordat u de Nederlandse weg op mag, moet de auto nog wel gekeurd gaan worden en voorzien worden een Nederlands kenteken. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij speciale keuringsstations van RDW. Of u kunt uw oldtimer laten keuren bij Marlog Car Handling. Hiermee voorkomt u lange wachttijden die vaak gelden bij de RDW keuringsstations en kunt u profiteren van ons complete auto import service.

Uw oldtimer laten importeren en keuren? Profiteer van onze snelle service en gunstige tarieven. Neem vandaag nog contact op met Marlog Car Handling

Neem contact op met Marlog

Ook uw Amerikaanse oldtimer droom waar maken?

Geef het hele aankoop- en importproces uit handen en neem contact op met Marlog Car Handling. Maar ook voor enkel advies of het uitbesteden van slechts een onderdeel in het proces, kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze importspecialisten. Blijf niet dromen en maak uw droom waar: rijden in uw eigen Amerikaans oldtimer!

Neem contact op

info@mchnl.com

Weten hoeveel het gaat kosten?

Offerte aanvragen